Keukenkruiden zijn gezond

 

kruiden

Pittige kruiden of pepers remmen de opname van vetten

Kruiden en specerijen die pittig zijn kunnen de toename van bloedvetten na een vetrijke maaltijd met maar liefst een derde remmen!

Wetenschappers lieten vrijwilligers een maaltijd eten met daarin kruiden zoals zwarte peper, kaneel, kruidnagel, knoflookpoeder, gember oregano, paprika en kurkuma. Een andere groep at dezelfde maaltijd, maar dan ongekruid.

De wetenschappers ontdekten dat de kruidenmix de activiteit van lipase (enzym voor vetvertering) met 50% verminderde. Dit vertraagt de opname van vetten, wat de tijdsgebonden spreiding van bloedvetten sterk verbetert!

Mede daarom zie je in verschillende landen in het Verre Oosten waar het eten sterk gekruid is, weinig dikke mensen.

Klik op onderstaande link voor een pittig gerecht dat PowerSlim proof is.

Pittige zuurkool

Broccoli met soja en gember

Salade met sperzieboontjes en kruiden

 

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *